Dag 6:

Hotell 12.-13. sept.: Fairfield by Marriot

Video 21 (25 sek) - Hente IS til "kjøleskapet"

BESØK HOS DE SOM LAGER SILKETEPPER O.A.

Video 22 (15 sek): Tepper

Video 23 (19 sek): Tepper i hyller

MEHRANGARH FORT

Alltid synlig: Det mektige Mehrangarh Fort foran byporten som ligger på et 123 m høyt berg. Ikke langt unna ligger Jaswant Thada, et minnesmerke for Maharaja Jaswant Singh II.

Jodhpurs sentrale fort forteller maharajaerne av Marwars historie, deres kriger, deres kunst og deres død. De høye festningsverker virker komplett uinntakelige. Ikke bare er det bratte smug som fører opp langs murene, inndelt i seksjoner av syv porter, som tradisjon tro har store jernspyd påmontert i elefanthodehøyde. Den sjette er også satt parallelt med smugens retning like ved hårnålsvingene, slik at stridselefantene skulle vende seg 90 grader for å komme inn i den, og derfor ikke kunne ta tilløp.

Fortet ble inntatt ved flere hendelser – blant annet i 1561 av stormogulen Akbar, som dog lot marwarierne beholde noen autonomi under mogulsk styre. Senere ble de beskyttet mot marathaerne fra syd av East India Company, men det var først ved Indias uavhengighet at deres formelle overherredømme i området kom til å ta slutt.

På baksiden av fortets elefantsikre port sitter en mengde små håndavtrykk satt av maharaja Man Singhs enker i 1843, da de var på vei til å begge samtidig (rituell selvmord) på deres maharajas likbål. De ble de siste kongelige, som led den skjebne, da praksisen ble avskaffet etter den dag.

Andre steder i fortet er det utstilt gjenstander som forteller om den parallelltilværelsen fortets kvinner førte. Innholdet av datidens svar på en makeup-boks vitner for eksempel om sminkens lange tradisjon i India.

Video 24 (24 sek): Til Mehrangarh Fort

Video 25 (6 sek): Fugler

Video 26

Video 27 (10 sek): Vi går opp

Video 28 (22 sek): Opp trappene og ser fuglene

Video 29 (21 sek)

Video 30 (Film 5 minutter)

Video 31 (13 sek): Kort kjøretur til neste

MAHARAJA JASWANT SINGH II

Video 32 (41 sek): Hesteskulptur + området

TILFELDIG MØTE MED NOEN SOM FEIRET NOE (Shiva?)

Video 33 (15 sek): Feirer de noe der?

Video 34 (17 sek): De vinker til oss

Video 35 (1 min 30 sek): Festival?

Gå tilbake til menyen klikke på PIL TILBAKE med musen, oppe på venstre hjørne.