24.04.2002:

Fra Stein Erik Wroldsen

Til administrajonen og styret i NFI

Sist helg var det NM i bowling for døve i Porsgrunn, med svært god deltakelse, 55 bowlere hadde funnet veien dit. Men ingen representant fra NFI fant veien dit! Heller kom ikke NM medaljene dit!

Jeg har hørt om sykdomsforfall, greit nok, men det burde vært en som kunne ha steppet inn på kort varsel. Etter det jeg har hørt, så kjente ingen til dette småtinget med NM-medaljene. Det var stor skuffelse og harme blant deltakerne da de fikk vite dette. Det er en stor skam at en idrettsorganisasjon som taler og jobber mye for integrering av døve i ordinære kunne glemme å ordne med NM-medaljer, det var uhørt. Vi krever en forklaring på hvordan dette kunne skje.

At det var snakk om at årets NM i bowling for døve ville bli den siste, og fra med neste år vil det bli innlagt i hørendes NM i bowling. Hva slags tull er dette? Ikke engang har vi døve aktive bowlingspillere vært med i diskusjonen, vi føler oss enda mere handikappede nå hos NFI enn da vi hadde vår egen stolte Norges Døve-Idrettsforbund.

Vi har hatt et internt møte i Porsgrunn med oppmenn fra hvert lag i Norge, og det var det enstemmig enighet om at vi vil ha vårt eget NM i bowling for døve uansett hva NFI kommer til i enighet med Norges Bowlingforbund.

Vi er lei av å se at den ene NM etter den andre NM for døve i diverse idretter legges ned og gjøres om til døves mesterskap.

Vi krever et snarlig svar fra Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund.

Med hilsen
Stein Erik Wroldsen

Til debatt-sidene